Emánuel
3 °C
12 °C

Szabadlábon az egyik vélt madridi robbantó

MTI
2006.05.11. 06:19

Feltételesen szabadlábra helyezték a marokkói Szaid el-Harrakot, a 2004. március 11-i madridi vonatrobbantások 29 vádlottjának egyikét szerdán Madridban - közölték igazságügyi illetékesek. Harrak két évet töltött előzetes őrizetben. A spanyol jogszabályok értelmében két évig lehet a gyanúsítottakat előzetes őrizetben tartani, amit legfeljebb két évvel lehet meghosszabbítani.

Harraknak naponta kétszer kell jelentkeznie a lakóhelyéhez legközelebb eső rendőrkapitányságon vagy bíróságon, útlevelét bevonták, és nem hagyhatja el Madrid körzetét. A vádlottat rendőri megfigyelés alá helyezték. Juan Del Olmo bíró április 11-én ismertette a vádiratot a 2004. március 11-i merényletek ügyében, amelyekben 191 ember halt meg és 1900-an sebesültek meg.

A 29 vádlott között hat férfit - a spanyol José Emilio Suarez Trashorrast, a marokkói Dzsamal Zugamot Agdelmadzsid Busart, Haszan el-Haszkit és Juszef Belhadzsot, valamint az egyiptomi Rabei Uszman Szájed Ahmedot - közvetlenül felelősnek tartják a merényletek elkövetéséért és egyenként akár több mint 30 ezer évi börtönbüntetés is kiszabható rájuk.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.