Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

A Hamász kész tárgyalni Izraellel

MTI
2006.05.13. 18:59
A Hamász kész tárgyalni Izraellel a palesztin területeken kialakult humanitárius válság megszüntetéséről, de ez nem jelenti a zsidó állam elismerését - mondta Bászem Haím, a radikális palesztin szervezet által alakított kormány egészségügyi minisztere szombaton Kairóban. "Megszállt népként készek vagyunk tárgyalni mindenkivel, hogy hozzájuthassunk a segélyekhez. Ez nem jelenti azt, hogy elismerjük a megszállót, de megszállt népként tárgyalunk a másik féllel."

A Palesztin Hatóság súlyos pénzügyi válsággal küszködik, mert az Európai Unió és az Egyesült Államok felfüggesztette közvetlen segélyeit azt követően, hogy az általuk terrorszervezetnek tekintett Hamász nyerte a január 25-i palesztin törvényhozási választásokat. Az Egyesült Államok, az ENSZ, az Európai Unió és Oroszország alkotta közel-keleti kvartett mindamellett e heti tanácskozásán azzal bízta meg az Európai Uniót, hogy hozzon létre ideiglenes mechanizmust a palesztin nép közvetlen segélyezésére.

Bászem Haím Kairóban hangsúlyozta, hogy 4,3 millió dollárra van szükség sürgősen az egészségügyi szolgáltatások további biztosításához. A palesztin miniszter még áprilisban sürgős felhívást intézett a világ egészségügyi szervezeteihez, hogy segítsenek elkerülni a humanitárius és egészségügyi válságot a palesztin területeken.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.