Piroska
-10 °C
1 °C

Veszélyben a magyar ökumenikus szolgálat üzbég missziója

MTI
2006.06.02. 22:43
A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatot is érinti az üzbég hatóságoknak a külföldi civil szervezetek ellen indított hadjárata, amelynek eddig már több hasonló szervezet esett áldozatul - derül ki az ENSZ humanitárius ügyekkel foglalkozó hírszolgálata, az IRIN jelentéséből.

Egy üzbég bíróság két amerikai nonprofit, jószolgálati szervezet tevékenységét tiltotta meg az elmúlt napokban, és a taskenti igazságügyi minisztérium vizsgálatot kezdett a Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat helyi képviselete ellen is annak megállapítására, hogy az tiszteletben tartja-e az üzbég törvényeket, és tevékenysége megfelel-e az alapokmányában lefektetett céloknak.

A Magyar Ökumenikus Segélyszolgálat 2001 októberében jelentette be, hogy az afganisztáni menekültek megsegítése céljából irodát létesít Üzbegisztánban. A képviselet jelenleg az Európai Unió által finanszírozott humanitárius programok megvalósításában vesz részt, egyebek közt fogyatékos nők, illetve szüleikkel élő fogyatékos gyermekek társadalmi integrációját segíti elő.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.