Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Belgrád ellenzi a boszniai szerbek függetlenségi népszavazását

MTI
2006.06.09. 17:19
Vojislav Kostunica szerb kormányfő ellenezte pénteken, hogy népszavazást tartsanak Bosznia-Hercegovina szerb részének függetlenségéről.

A boszniai Szerb Köztársaságban tett látogatása során a miniszterelnök azt mondta, hogy tiszteletben kell tartani az 1995-ben megkötött daytoni egyezményt, amely két egyenrangú, saját kormánnyal rendelkező, de közös intézmények által összekapcsolt részre - a boszniai Szerb Köztársaságra, s a Bosnyák-Horvát Föderációra - osztja Boszniát.

Rögtön a Montenegróban május 21-én rendezett, a Szerbiával alkotott államszövetség felszámolásáról döntő népszavazás után Milorad Dodik boszniai szerb miniszterelnök felvetette, hogy a boszniai szerbeknek is szavazniuk kellene a Boszniából történő kiszakadásról.

Az elképzelést határozottan elutasította a Bosznia és Hercegovina fölött felügyeletet gyakorló nemzetközi közösség főmegbízottja. Christian Schwarz-Schilling kijelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság státusáról rendezendő népszavazásnak nincs meg a jogi alapja.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!