Mária
-7 °C
3 °C

Vádemelés nélkül szabadon bocsátották a londoni gyanúsítottakat

MTI-Hina
2006.06.10. 00:20

Vádemelés nélkül szabadon engedték péntek este azt a két gyanúsítottat, akiket a Scotland Yard éppen egy héttel korábban, a tavaly nyári londoni merényletsorozat óta nem látott méretű rajtaütés során vett őrizetbe Kelet-Londonban, olyan titkosszolgálati értesülés alapján, hogy vegyi töltetű pokolgépet készültek felrobbantani.

A Scotland Yard és a biztonsági szolgálatok csaknem 300 embere rohamozta meg múlt pénteken a gyanúsítottak házát a kelet-londoni Forest Gate kerületben.

Az akcióban egy 23 éves személyt egyelőre nem teljesen tisztázott körülmények között lövés ért, de sérülése nem volt életveszélyes.

A rendkívüli feltűnést keltő rajtaütés után a Scotland Yard közölte: "részletes hírszerzési értesülése" volt arról, hogy a megrohamozott házban vegyi robbanószer van.

Ezt azonban azóta sem találták meg, és - miután a rendőrség közölte, hogy a ház átkutatása "befejeződött" - egyheti fogva tartás után, péntek este szabadon engedték a két gyanúsítottat, Mohammed Abdul Kahart és Abdul Koyairt.

A Scotland Yard nem ismerte el egyértelműen, hogy a rajtaütéshez vezető hírszerzési értesülés hibás volt; a rendőrségi közlemény szerint az értesülés "feldolgozása" még folyamatban van.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.