Miklós
-7 °C
2 °C

Ismét Lomnici az uniós legfőbb bírák alelnöke

2006.06.12. 16:38

Ismét Lomnici Zoltánt választották meg az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Szervezetében alelnöknek a testület hétfői ülésén, Varsóban. A magyarországi Legfelsőbb Bíróság elnöke 2004 óta tölti be a közösségi tisztséget - tájékoztatta az MTI-t Sándor Zsuzsa, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács szóvivője.

A kétnapos közgyűlés első ülésnapján a tisztségviselő-választást követően Lomnici Zoltán a testület előtt ismertette a magyar bíróságok költségvetési szabályozását, az intézményrendszer működését. A Varsóban ülésező kongresszuson a huszonöt európai főbíró mellett megfigyelőként jelen van Norvégia, Bulgária és Románia legfelsőbb bíróságának elnöke. Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökeinek Szervezetét 2004-ben hozták létre. A párizsi székhelyű szervezet célja a legfelsőbb bíróságok együttműködésének erősítése a polgári és a büntető igazságszolgáltatás terén. Magyarország alapító tagja a szervezetnek.

Lomnici Zoltánt a testület alakuló ülésén, 2004 márciusában választották meg először alelnöknek, a magyarországi Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztét 2002 óta tölti be, emellett pedig elnöke az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.