Ambrus
-7 °C
3 °C

Letartóztatták a boszniai Szerb Köztársaság volt miniszterelnökét

2006.06.23. 18:15

Letartóztatták Belgrádban Gojko Klickovicot, a sikkasztás és hivatali visszaéléssel vádolt volt boszniai szerb miniszterelnököt, erősítette meg pénteken a belgrádi média értesülését a szerbiai igazságügyi tárca. Klickovicot nyolc éve köröztette az Interpollal a boszniai Szerb Köztársaság (RS). A volt kormányfőnek azután veszett nyoma - pontosabban Szerbiába menekült -, hogy óvadék ellenében kiengedték a börtönből.

Klickovic volt az RS első háború utáni miniszterelnöke, 1998-ban távozott hivatalából, nem sokkal később bűnvádi eljárást indítottak ellene sikkasztás és hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja miatt. Nem tudni, hogy konkrétan mivel vádolják Klickovicot, de a belgrádi média emlékeztet arra, hogy neve felmerült a hágai Nemzetközi Törvényszék által körözött feltételezett háborús bűnöst segítő hálózat emberei között.

A Nezavisne Novine című Banja Luka-i napilap az elmúlt napokban sokat foglalkozott azzal, hogy Klickovic hivatali ideje alatt, 1997-ben az RS kormánya több ízben hatalmas összegeket - összesen 230 millió német márkát - hívott le törvénytelenül Jugoszlávia államkincstárából, amelyek egy részéből a hágai szökevények rejtőzködését és családtagjaikat támogatták.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.