Emőke
8 °C
19 °C

A palesztin elnök elítélte az izraeli állás elleni támadást

MTI
2006.06.25. 17:44

Mahmúd Abbász palesztin elnök elítélte vasárnap azt a két izraeli katona halálát okozó támadást, amelyet palesztin fegyveresek intéztek hajnalban egy izraeli állás ellen a gázai övezeti, egyiptomi és izraeli hármas határnál fekvő Kerem Salom-i átkelő közelében.

A palesztin elnök hivatalos közleménye szerint az akció megsérti a fegyverszünetet, amelyben különböző palesztin frakciók megállapodtak. Abbász követelte egy elhurcolt izraeli katona szabadon engedését, mondván, hogy ellenkező esetben Izrael igen súlyos csapásokkal fog reagálni.

Abbász egyúttal felhívást intézett a nemzetközi közvéleményhez, hogy tartsa vissza Izraelt egy tervezett nagy offenzívától. Ehud Olmert izraeli kormányfő előzőleg Abbászt és a radikális Hamász mozgalom Iszmáil Haníje vezette kormányát tette felelőssé a véres vasárnapi támadásért.

Amír Perec izraeli védelmi miniszter sajtóértekezletén halállal fenyegetett meg minden palesztint, akinek köze lesz az elrabolt izraeli katona esetleges halálához. A húszéves Gideon Savitot elhurcoló palesztin fegyveresek támadása két izraeli katona és két támadó palesztin életébe került. Az eltűnt izraeli katona véres golyóálló mellényét megtalálták az akció helyszíne közelében.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.