Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Harmadszor kezdődött meg Vuk Draskovic merénylőinek pere

MTI
2006.06.26. 14:56
A Milosevic-korszak egyik legbrutálisabb politikai bűnténye, Vuk Draskovic (jelenlegi) szerbiai külügyminiszter és párttársai elleni merénylet hét éve történt.

A mostani bírósági eljárást azonnal elnapolták, mivel az egyik vádlott felmondott ügyvédjének arra hivatkozva: nem kívánja rombolni az ügyvéd tekintélyét egy olyan perrel, ahol nem nyerhet, mivelhogy előre elítéltettek a vádlottak.

A tettesek pere harmadszor kezdődött meg. A szerb legfelsőbb bíróság május közepén a másodszor hozott elsőfokú ítéletet is megsemmisítette, és perújrafelvételt rendelt el.

Az ibari úti merényletként ismert bűntény 1999. október 3-án történt. Belgrádtól 40 kilométerre délre homokkal megrakott teherautó rohant bele az akkori ellenzéki Szerb Megújhodási Mozgalom (SPO) elnökét, Vuk Draskovicot, illetve párttársait szállító autókonvojba. A pártelnök megsérült, négy utas - egyikük Draskovic sógora - életét vesztette.

Az ügyészség vádiratában a milosevici titkosszolgálatot tette felelőssé a négyes gyilkosságért. A 12 vádlott között van az egykori kémfőnök, Radomir Markovic és Milora Ulemek Legija, illetve öt beosztottja. Legiját Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolásával is vádolják.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!