Judit
3 °C
6 °C

Göncz Kinga találkozna szlovák partnerével

MTI
2006.06.30. 16:21

Fontos lenne, hogy még a nyár folyamán létrejöjjön egy magyar-szlovák külügyminiszteri találkozó, miután a pozsonyi kabinet megalakul. Ezt a magyar diplomácia irányítója mondta pénteken az MTI-nek

Tiszteletben tartjuk a szlovákiai koalíciós tárgyalások eredményeként várhatóan megalakuló kormányösszetételt, és megvárjuk, milyen lépéseket tesz majd az új pozsonyi kabinet - mondta Göncz Kinga.

A szlovákiai választásokon győztes szociáldemokrata Smer elnöke, Robert Fico szerdán este jelentette be, hogy a Jan Slota vezette Szlovák Nemzeti Párttal és a Vladimír Meciar nevével jegyzett Néppárt - Demokratikus Szlovákiáért Mozgalommal szándékozik kormányt alakítani. A magyar külügyminiszter az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy Meciar és Slota korábbi közös kormányzati ciklusa, a kilencvenes évek óta sok minden történt, Szlovákia csatlakozott az Európai Unióhoz, ezzel elismerve és magáénak tudva az uniós értékeket.

A Fidesz elvárja a magyar kormánytól, hogy szabjon egyértelmű feltételeket a szlovák kormánnyal való együttműködésnek - reagált Németh Zsolt, az ellenzéki párt külügyi kabinetvezetője.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.