Auguszta
5 °C
22 °C

Elfogadták az új francia bevándorlási törvény végső olvasatát

MTI
2006.06.30. 21:29

A francia parlament végső olvasatban elfogadta pénteken a családegyesítés hagyományán nyugvó francia bevándorlási politikával szakító új bevándorlási törvényt. A törvény végső olvasatban történő elfogadását heves vita előzte meg Franciaországban a jelenleg tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, de beiskolázott 800 külföldi gyermeknek és szüleiknek kiutasítási eljárásáról.

A kormány nevében Christian Estrosi, a belügyminiszter mellé rendelt, a helyi közösségek ügyeiért felelős miniszter biztosított arról, hogy nem indítanak "hajtóvadászatot" a gyermekek után.

Nicolas Sarkozy belügyminiszter javaslata alapján az új törvény az "elszenvedett" bevándorlás, azaz a családegyesítéssel Franciaországba érkezők szigorúbb ellenőrzése mellett a "választott" migrációt, a jelenleg a bevándorlók alig hat százalékát jelentő, képzett munkaerőt fogja előnyökben részesíteni a francia munkaerőpiac befogadóképességének és igényének függvényében.

A jogszabály, amelyet a kormányzó jobboldali Unió az Elnöki Többségért (UMP) és a centristák egy része támogatott, megnehezíti a vegyes házasságokat és a családegyesítést, ez utóbbit anyagi források, munkahely és lakás meglétéhez köti.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.