Piroska
-12 °C
-2 °C

Hongkongban a demokrácia kiszélesítéséért tüntettek

MTI
2006.07.01. 15:29
Több tízezren vonultak fel Hongkongban szombaton a városállamnak a Kínai Népköztársasághoz történt visszacsatolásának nyolcadik évfordulóján, hogy a demokrácia kiszélesítését követeljék. A rendőrség szerint mintegy 28 ezren vonultak fel, a szervezők a résztvevők számát 58 ezerre teszik.

Hongkongban minden évben a mostani megmozduláshoz hasonló felvonulást rendeznek július elsején, vagyis annak a napnak az évfordulóján, amikor az egykori brit koronagyarmat Kína különleges közigazgatási területévé vált. A helyszíni beszámolók szerint az idei felvonulás tömeges jellege jóval elmaradt a korábbiaktól: 2003-ban és 2004-ben például mintegy félmillió ember vonult az utcára. Elemzők a mostani viszonylag gyér részvételi arányt annak tudják be, hogy a hongkongi gazdaság lendületesen fejlődik, és Donald Cang (Tsang), a terület kormányzója is népszerűbb elődeinél.

A szombati demokráciatüntetés előtt volt egy másik, mintegy 40 ezer embert megmozgató felvonulás is: az ellentüntetés résztvevői a pekingi kormányt éltették.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!