Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Irán folytatja a tárgyalásokat az EU-val

MTI
2006.07.06. 23:07
Teherán komolyan veszi a tárgyalások folytatását az Európai Unióval - jelentette ki csütörtök este Ali Laridzsáni nukleáris ügyekben illetékes iráni főtárgyaló, mielőtt Brüsszelben vacsora keretében találkozott Javier Solanával, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.

Az iráni főtárgyaló értésre adta, hogy még nem ad választ a Biztonsági Tanács öt állandó tagállama és Németország által az iráni nukleáris program körül kialakult feszültség megoldását célzó javaslatokra.

Hangoztatta ugyanakkor, hogy Teherán komolyan veszi a megbeszéléseket, amelyek jövő kedden kezdődnek.

Laridzsáni újságíróknak elmondta, hogy Solana iránti tisztelete jeléül fogadta el a kül- és biztonságpolitikai főképviselő vacsorameghívását. Arra kérdésre, hogy hozott-e előzetes választ Teheránból, azt felelte: arról jövő kedden tárgyalnak majd.

Laridzsáni és Solana szerdára tervezett találkozóját, amelyen előzetes várakozások szerint Irán választ adott volna a nukleáris programja körül kialakult feszültség megoldását célzó, az urándúsítás felfüggesztését gazdasági és politikai ösztönzőkkel elérni kívánó javaslatokra, az utolsó pillanatban elhalasztották.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!