Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Váratlanul Afganisztánba érkezett Donald Rumsfeld

MTI
2006.07.11. 09:02

Váratlanul afganisztáni látogatásra érkezett kedden Donald Rumsfeld amerikai védelmi miniszter. Rumsfeld egy olyan időszakban látogatott Kabulba, amikor megsokszorozódtak a tálibok támadásai, és a NATO készül átvenni a biztonsági feladatokat a közép-keleti ország déli részén, amely jelenleg még az amerikai vezetésű koalíciós erők ellenőrzése alatt áll.

Jelenleg mintegy 23 ezer amerikai katona állomásozik Afganisztánban. A Pentagon vezetője szerint Karl Eikenberry főparancsnok tárgyalásokat folytat Hamid Karzai államfő kormányával e haderő létszámának esetleges növeléséről. Rumsfeld még a kabuli leszállás előtt a vele tartó újságíróknak nyilatkozva üdvözölte a NATO afganisztáni szerepvállalásának kiterjesztését, de aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a tálibok pénzügyi támogatását az afganisztáni kábítószer-kereskedelem biztosítja.

Rumsfeld előzőleg Tádzsikisztánban járt, ahol hosszas tárgyalásokat folytatott Emomali Rahmonov elnökkel és Talbak Nazarov védelmi miniszterrel. A dusanbei vezetés egyelőre elzárkózott az elől, hogy az amerikai légierő közvetlenül hozzáférhessen a tádzsikisztáni bázisokhoz, de a továbbiakban is folytatni kívánja együttműködését az Egyesült Államokkal a biztonság, valamint a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelem területén.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!