Árpád
-2 °C
9 °C

Elfogták a lengyel haditudósító gyilkosát Irakban

MTI
2006.07.11. 21:53

Irakban elfogták egy kisebb, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló terroristacsoport főnökét, akinek valószínűleg köze volt Waldemar Milewicz lengyel televíziós újságíró, haditudósító két évvel ezelőtti meggyilkolásához, jelentette be kedden Varsóban Radoslaw Sikorski lengyel nemzetvédelmi miniszter.

A 38 esztendős Szalah Habbászt a lengyel katonai titkosszolgálat információi alapján kerítették kézre az iraki biztonsági erők. Öt-nyolcfős terroristacsoportja a Bagdad és Hilla közötti úton pokolgépes merényleteket szervezett konvojok és gépjárművek ellen, továbbá felelős számos iraki és külföldi elrablásáért és meggyilkolásáért. Szaddám Huszein uralma idején Habbász a kormányzó Baasz párt tagja volt.

Azzal gyanúsítják, hogy az ő csoportja ölte meg 2004. május 7-én a népszerű lengyel televíziós újságírót, a lengyel híradó munkatársát, Waldemar Milewiczet és vele együtt az algériai Moumir Bouamrane-t, aki szintén a lengyel közszolgálati televízió munkatársa volt. Habbászt teszik felelőssé két amerikai katonának a közelmúltban történt elrablásáért és meggyilkolásáért is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.