Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin kisfiút

MTI
2006.07.25. 22:39
Izraeli katonák lelőttek kedd este egy 12 éves palesztin fiút a Gázai övezetben, 16 éves nővérét és apját pedig megsebesítették - közölték palesztin biztonsági és kórház források. A különleges alakulathoz tartozó katonák egy hadművelet végzése közben lőttek rá az illetőkre, miután ők "beléjük botlottak" az övezet déli részén található Hán Júnisz város közelében - mondták el egészségügyi források. Az izraeli katonai rádió egyelőre nem közölt semmit az állítólagos esettel kapcsolatban.

Ezzel egy időben izraeli harckocsik hatoltak be az övezetbe éppen Hán Júnisznál szemtanúk szerint. A behatolás előtt egy izraeli helikopter szórólapokat dobott le, amelyeken figyelmeztették a palesztin lakosságot, hogy maradjon otthonában, mert a hadsereg hadműveletet hajt végre olyan palesztin fegyveresek ellen, akik rakétákat lőnek ki Izraelre.

Mintegy húsz izraeli katonai terepjáró gépkocsi hatolt be a ciszjordániai Rámalláhba is kedd este, és körülvett ott egy épületet - jelentették palesztin biztonsági források és egy helyszínen tartózkodó tudósító. Az izraeliek e művelet előtt is figyelmeztették a palesztin lakosokat, hogy maradjanak otthonukban, mert szélsőségesekre akarnak lecsapni.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!