Miklós
-7 °C
2 °C

Elrabolták az Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara munkatársait

MTI
2006.07.31. 14:35

Elrabolták az Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara vezetőjét és 11 munkatársát az iraki biztonsági erők egyenruháját viselő fegyveresek hétfőn Bagdad al-Araszát negyedében - közölte a rendőrség és a belügyminisztérium. A fegyveresek tizenöt terepjáróval vonultak fel. Egy szemtanú látta, amint a terepszínű egyenruhás férfiak a kétoldalú kereskedelem fellendítésére 2003 májusában alapított Iraki-Amerikai Kereskedelmi Kamara épületéből mindenkit lehurcoltak, megbilincselték őket, és bekötötték a szemüket.

A szemtanút, aki az emberrablás idején az épület első emeletén tartózkodott, valamint öt társát csak azért nem hurcolták el, mert nem volt több hely a gépkocsikban. Más források szerint összesen 25, illetve 29 embert raboltak el, a többiek feltehetően a szomszédos mobiltelefon-üzlet alkalmazottai voltak. A rendőrség közlése szerint kommandós-egyenruhába öltözött fegyveresek egy milliomost és két fiát is elrabolták.

Az erőszakhullám hétfőn is folytatódott: legkevesebb tizenkilencen haltak meg Irakban. Öngyilkos merénylő egy iraki megfigyelőállás közelében felrobbantotta kisteherautóját az északi Moszul közelében, négy katona meghalt, hat másik megsebesült.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!