Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Mentőautókat küldött Libanonba XVI. Benedek

MTI
2006.08.07. 17:47

Két teljesen felszerelt mentőautót adományozott Libanonnak XVI. Benedek pápa - számolt be róla hétfőn a Kathpress katolikus hírügynökség. A gépkocsikat vatikáni sofőrök viszik el Brindisi dél-olaszországi kikötővárosba, ahonnan a napokban egy ENSZ-segélyszállítmány indul útnak a háborús térségbe.

A katolikus egyházfő a Cor Unum pápai tanácson - a pápa jótékonysági tevékenységét szervező vatikáni karitatív szervezeten - keresztül a libanoni-izraeli határ mindkét oldalán élő, a konfliktusban érintett lakosság számára nyújtott már segítséget, a Caritas Libanon és a ferences rend szentföldi szervezete útján.

A pápa vasárnapi úrangyala imádsága alkalmából több ezer zarándok előtt Castel Gandolfóban, a pápák nyári rezidenciáján ismét azonnali tűzszünetre szólította fel a konfliktus résztvevőit. "Bár tudjuk, hogy a béke mindenek előtt Isten adománya, amiért kitartóan kell imádkoznunk, emlékezzünk arra is, hogy minden jóakaratú ember kötelessége is, ami alól senki sem vonhatja ki magát" - hangsúlyozta XVI. Benedek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.