Judit
-2 °C
8 °C

Kórházba került a palesztin parlament őrizetbe vett elnöke

MTI
2006.08.08. 07:47

Szívpanaszokkal és légzési nehézségekkel kórházba szállították hétfőn a palesztin törvényhozási tanács elnökét, Abdul-Azíz Duejket, akit előző nap vett őrizetbe az izraeli hadsereg - közölte Duejk szóvivője.

Baha Juszef szóvivő közlése szerint a szívproblémákat az okozta, hogy az izraeli börtönőrök bántalmazták a politikust. Az izraeli hadsereg, amely Duejket őrizetben tartja, cáfolta az állítást.

"Nem verték meg a börtönőrök." "Tudjuk, hogy szédült és szívpanaszai voltak, ezért kapott orvosi kezelést" - mondta a hadsereg egyik szóvivője. Duejket, a kormányzó Hamász iszlámista palesztin csoport egyik magas rangú tagját vasárnap vették őrizetbe izraeli katonák Ciszjordániában, és izraeli katonai börtönbe vitték.

A hadsereg közlése szerint Duejket Jeruzsálembe szállították kórházba, ahol kezelést kap, és a felépüléséig marad, majd visszaszállítják a börtönbe. Júniusban Izrael a palesztin kormány nyolc tagját és 23 parlamenti képviselőt vett őrizetbe, miután palesztin fegyveresek elrabolták Gilad Salit izraeli tizedest.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.