Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Három gázai palesztin halt meg egy izraeli légi csapásban

MTI
2006.08.09. 21:45
Három palesztin, köztük egy négyéves kislány, vesztette életét szerdán Gáza városában izraeli légi csapás következtében, amelynek célpontja egy kiképzőtábor volt - közölték helyi kórházi források. Az áldozatok egyike, egy 23 éves férfi a Hamásszal kapcsolatban álló Népi Ellenállás Bizottságai nevű kisebb militáns csoporthoz tartozott - ismerte el maga a fegyveres szervezet.

Szemtanúk elmondása szerint egy izraeli helikopter legalább egy rakétát lőtt ki a célba vett területre az-Zarka negyedben, Gáza északkeleti részén.

"A hadsereg egy kiképzőtábort támadott, amelyet terroristák használtak a Gázai övezetben. Itt készültek fel izraeli célpontok elleni terrorakciókra" - jelentette ki az izraeli hadsereg szóvivője.

Legalább 172 palesztin és egy izraeli katona halt meg a Gázai övezetben folyó izraeli hadműveletekben, amelyeket június 28-án indítottak, hogy felkutassanak egy három nappal korábban palesztin fegyveres csoportok fogságába esett izraeli katonát és véget vessenek az Izrael déli része ellen házilagos készítésű rakétákkal végrehajtott támadásoknak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.