Vilma
-8 °C
3 °C

Még több francia katonát küldenek Libanonba

MTI
2006.08.24. 23:34
Az Egyesült Államok, Izrael és Olaszország is üdvözölte csütörtökön Franciaország bejelentését, hogy Párizs kész további 1600 katonát küldeni a többnemzetiségű libanoni ENSZ-erőbe (UNIFIL), jelentősen növelve ezzel Párizs korábban tervezett katonai szerepvállalását.

Jacques Chirac francia elnök televíziós beszédben jelentette be a további katonák Libanonba küldését; a francia kontingens létszáma az újabb csapatokkal együtt eléri majd a 2000-et. Franciaország eredetileg csak négyszáz katonával akart részt venni a libanoni misszióban, csalódást okozva ezzel amerikai és ENSZ-diplomatáknak, akik arra számítottak, hogy a francia alakulatok alkotják majd a megerősített ENSZ-erő gerincét.

George Bush amerikai elnök üdvözölte a francia döntést - közölte Dana Perino. A washingtoni Fehér Ház helyettes szóvivője hozzátette, hogy az amerikai elnök megítélése szerint a kibővítendő nemzetközi erőbe felajánlott alakulatokat sürgősen Libanonba kell vezényelni.

Izrael "kedvező fejleménynek" tekinti Párizs döntését - közölt Avi Pazner kormányszóvivő. Úgy vélekedett, hogy Franciaország fontos szerepet játszott (az ENSZ-ben) a nemzetközi erőre vonatkozó elképzelés megszületésében, s a jelentős francia katonai hozzájárulásra vonatkozó bejelentés hozzájárul majd ezen erő megerősítéséhez.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!