Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Dinamitot találtak a Houstonban őrizetbe vett légiutasnál

MTI
2006.08.26. 09:42
Kisebb dinamitrudat találtak az egyesült államokbeli Houstonban pénteken őrizetbe vett amerikai légiutasnál - közölték a hatóságok.

Howard McFarland Fish huszonegy éves egyetemi hallgatót azt követően vették őrizetbe, hogy ruházatán robbanószer nyomait fedezték fel, miután megérkezett Buenos Airesből a Continental Airlines amerikai légitársasággal.

Az amerikai hatóságok közölték, hogy Fisht nem gyanúsítják terroristákhoz fűződő kapcsolatokkal, de vádat emelnek ellene, amiért robbanóanyagot vitt a repülőgép fedélzetére, s ezért akár tízéves börtönbüntetésre is ítélhetik. Az argentin repülőtéri rendőrség vezetője Buenos Airesben egy helyi tévécsatornának elmondta, hogy a hatóságok Fishnél találtak egy sáros kólásüveget, amely "ammónium-nitrátot tartalmazó kis csövet, egy kis dinamitot és detonátort" rejtett magában.

A houstoni repülőtéri biztonsági szolgálat egyik vezetője szerint Fish kihallgatása során azzal védekezett, hogy az említett tárgyakat egy bolíviai bányából hozta magával "emléktárgyként".

A repülőterek és a légiutasok ellenőrzését megszigorították, miután a brit rendőrség augusztus elején az Egyesült Államokba tartó repülőgépek felrobbantására szőtt összesküvést leplezett le. Azóta számos repülőgép hajtott végre kényszerleszállást utasok gyanúsnak talált viselkedése vagy egyéb gyanús jel miatt; pénteken legalább három amerikai gépet irányítottak át biztonsági megfontolásból eredeti célállomása helyett más légikikötőbe.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!