Géza
1 °C
8 °C

Meghosszabbítják négyezer amerikai katona iraki szolgálatát

2006.09.26. 00:12

A Pentagon közleménye szerint a hosszabbítás a 1. páncélos hadosztály 1. dandárját érinti. Az alakulat eredetileg jövő január elejére tervezett kivonását a döntés értelmében 46 nappal későbbre halasztják, így a dandár csak február végén távozik majd az arab országból és tér vissza a németországi Friedbergben lévő támaszpontjára.

A hosszabbítás révén a páncélos egységet felváltani hivatott másik katonai alakulatnak, a 3. gyalogos hadosztály 1. dandárjának a katonái legalább egy évet pihenhetnek két külföldi szolgálat között. Ez utóbbi hadosztály tagjai már kétszer teljesítettek szolgálatot Irakban. A Pentagon hétfőn bejelentette azt is, hogy egy harmadik katonai alakulatot viszont a tervezettnél egy hónappal korábban, már október végén az arab országba vezényelnek.

John Abizaid tábornok, az iraki és afganisztáni hadműveleteket felügyelő amerikai Középső Parancsnokság vezetője a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy az Irakban állomásozó amerikai csapatok létszámát - amely szerinte jelenleg meghaladja a 140 ezret - jövő tavaszig állandó szinten kell tartani, sőt emelni szükséges.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.