Elemér
5 °C
16 °C

Megöltek egy muzulmán vallási vezetőt Oroszországban

MTI
2006.09.26. 14:42

Ismeretlen tettesek megölték a dél-oroszországi Sztavropoli terület főmuftijának helyettesét. A hatóságok azt gyanítják, hogy fanatikus vahhábiták lőtték agyon Abubekir Kurdzsijevet. A Kiszlovodszkban élő imámot hétfő éjjel hátba lőtték, amikor belépett házának kapuján. A helyszínre érkezett rendőrök a szomszédos utcában lövöldözésbe keveredtek egy gyanús jármű két utasával, de sikerült elmenekülniük. A két gyanúsított személyazonosságát megállapították, ellenük körözést adtak ki.

Az utóbbi hónapokban több vallási vezetőt öltek meg hasonló támadásokban. A nyomozó hatóságok az elmúlt években megerősödött szélsőséges iszlám lázadókat vádolják ezekkel a merényletekkel.

Az orosz belügyminisztérium sztavropoli szervezett bűnözés elleni osztályának egyik illetékese úgy vélte, hogy az imámot vallási tevékenysége miatt ölhették meg. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő azt mondta, hogy Kurdzsijev a hagyományos iszlámot támogatta, és fellépett a muzulmán vallás egyik legszélsőségesebb ága, a vahhábita ideológia és követői ellen.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.