Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Megöltek egy muzulmán vallási vezetőt Oroszországban

MTI
2006.09.26. 14:42

Ismeretlen tettesek megölték a dél-oroszországi Sztavropoli terület főmuftijának helyettesét. A hatóságok azt gyanítják, hogy fanatikus vahhábiták lőtték agyon Abubekir Kurdzsijevet. A Kiszlovodszkban élő imámot hétfő éjjel hátba lőtték, amikor belépett házának kapuján. A helyszínre érkezett rendőrök a szomszédos utcában lövöldözésbe keveredtek egy gyanús jármű két utasával, de sikerült elmenekülniük. A két gyanúsított személyazonosságát megállapították, ellenük körözést adtak ki.

Az utóbbi hónapokban több vallási vezetőt öltek meg hasonló támadásokban. A nyomozó hatóságok az elmúlt években megerősödött szélsőséges iszlám lázadókat vádolják ezekkel a merényletekkel.

Az orosz belügyminisztérium sztavropoli szervezett bűnözés elleni osztályának egyik illetékese úgy vélte, hogy az imámot vallási tevékenysége miatt ölhették meg. A névtelenül nyilatkozó tisztviselő azt mondta, hogy Kurdzsijev a hagyományos iszlámot támogatta, és fellépett a muzulmán vallás egyik legszélsőségesebb ága, a vahhábita ideológia és követői ellen.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.