Aladár, Álmos
-1 °C
9 °C

Újabb hatvan megcsonkított holttest

2006.10.10. 12:10

Újabb hatvan megcsonkított holttestet találtak Bagdadban az elmúlt 24 órában - közölte kedden az iraki rendőrség. Az áldozatok összekötözött, golyó lyuggatta, kínzások nyomait viselő teste a síitál és szunniták közötti háború halálbrigádjainak újabb vérengzésére utal. Az áldozatok többsége 20 és 50 közötti férfi volt.

Közben a hatóságok pontosították a hétfő esti bagdadi pokolgépes merénylet áldozatainak számát. A zömmel síiták lakta Saab kerületben egy gépkocsiba rejtett robbanó szerkezet 13 embert ölt meg és 46 volt a sebesültek száma.

Két amerikai katona vesztette életét az elmúlt két napban Irakban. A hivatalos amerikai közlemény szerint az egyik Tikrít közelében halt bele még vasárnap egy járőrkocsi elleni robbantásban, míg a másikat Bagdad egyik keleti kerületében ölték meg iraki fegyveresek hétfőn, szintén járőrözés közben.

Ezzel 2742-re emelkedett a 2003 márciusi invázió óta Irakban meghalt amerikai katonák száma a Pentagon adatai szerint. Csak október első kilenc napján 33 amerikait öltek meg.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.