Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Új vezetőt kérnek maguknak az al-kaidások Bin Ladentől

MTI
2006.10.13. 13:10

Egy felkelővezérként bemutatkozó férfi pénteken videoüzenetet intézett Oszama bin Ladenhez, arra kérve, hogy nevezzen ki új vezetőt az al-Kaida terrorista szervezet iraki szárnya élére - számolt be róla a dubaji székhelyű Al-Arabíja műholdas televízió.

A tévé bemutatta a videofelvételt, amelyen egy magát Abu Oszama al-Mudzsahidként megnevező maszkos férfi kijelenti: a nemzetközi terrorista szervezet iraki csoportja az egyiptomi Abu Ajjúb al-Maszri vezetése alatt "megsérti a törvényeket", "igazolhatatlanul erőszakot alkalmaz", így például több befolyásos iraki vallási vezetőt ölt meg Maszri parancsára. Irakban irakinak kell lennie az al-Kaida-vezérnek, "ahogy Afganisztánban is afgán a vezető" - mondta, az iszlám fundamentalista tálib mozgalom vezetőjére, Omar mollára utalva.

Az Abu Hamza al-Muhádzsir néven is ismert Maszri azután vette át az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnyának vezetését, hogy elődje, Abu Músza az-Zarkávi június 7-én életét vesztette egy amerikai légi csapásban. Maszriról a hónap elején elterjedt, hogy szintén megölték egy amerikai légi támadásban, az amerikai hadsereg viszont cáfolta ezt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.