Auguszta
4 °C
22 °C

Új vezetőt kérnek maguknak az al-kaidások Bin Ladentől

MTI
2006.10.13. 13:10

Egy felkelővezérként bemutatkozó férfi pénteken videoüzenetet intézett Oszama bin Ladenhez, arra kérve, hogy nevezzen ki új vezetőt az al-Kaida terrorista szervezet iraki szárnya élére - számolt be róla a dubaji székhelyű Al-Arabíja műholdas televízió.

A tévé bemutatta a videofelvételt, amelyen egy magát Abu Oszama al-Mudzsahidként megnevező maszkos férfi kijelenti: a nemzetközi terrorista szervezet iraki csoportja az egyiptomi Abu Ajjúb al-Maszri vezetése alatt "megsérti a törvényeket", "igazolhatatlanul erőszakot alkalmaz", így például több befolyásos iraki vallási vezetőt ölt meg Maszri parancsára. Irakban irakinak kell lennie az al-Kaida-vezérnek, "ahogy Afganisztánban is afgán a vezető" - mondta, az iszlám fundamentalista tálib mozgalom vezetőjére, Omar mollára utalva.

Az Abu Hamza al-Muhádzsir néven is ismert Maszri azután vette át az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szárnyának vezetését, hogy elődje, Abu Músza az-Zarkávi június 7-én életét vesztette egy amerikai légi csapásban. Maszriról a hónap elején elterjedt, hogy szintén megölték egy amerikai légi támadásban, az amerikai hadsereg viszont cáfolta ezt.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.