Hajnalka
0 °C
14 °C

Afganisztáni csapatkivonást követelnek az olasz újságíró elrablói

MTI
2006.10.18. 21:31

Az Afganisztánban elrabolt olasz újságíró fogva tartói azt követelik, hogy Olaszország szolgáltassa ki nekik az iszlámról keresztény hitre áttért, menekültstátust kapott afgán férfit cserébe az újságíró életéért - közölte a válságövezetekre szakosodott PeaceReporter olasz internetes napilap kedden.

Gabriele Torsellót és afgán tolmácsát múlt héten rabolta el öt fegyveres Afganisztán déli részén. A túszejtők hétfőn ismét kapcsolatba léptek az Emergency olasz segélyszervezet által Laskargáh városban működtetett kórház biztonsági főnökével, és közölték vele, hogy négy napot adnak követelésük teljesítésére.

A 41 éves Abdul Rahmán felekezeti üldöztetés jogcímén idén márciusban kapott menekültstátust Olaszországban. Hazájában perbe fogtak, és halálbüntetés fenyegette, mert áttért az iszlámról a kereszténységre. Szerda este újabb üzenetet kapott ugyanaz a biztonsági főnök állítólag az emberrablóktól, akik közölték vele: "ha nem lehet hazaszállítani a hitehagyottat, akkor azt követelik, hogy az összes olasz katona távozzék Afganisztánból".

Massimo D,Alema olasz külügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Olaszország "aktiválta minden kapcsolatát", hogy megpróbálja elérni Gabriele Torsello szabadon bocsátását.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.