Auguszta
5 °C
22 °C

Összetartás a sanghaji párttitkár eltávolítása után

MTI
2006.10.22. 10:06
Összetartásra szólította föl vasárnap Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai elnök egy beszédében a kínai Kommunista Párt tagjait egy hónappal azután, hogy kipenderítette a szervezetből elődje, Csiang Cö-min (Jiang Zemin) korrupcióval vádolt egyik politikai szövetségesét.

"Ragaszkodnunk kell a párt egészére kiterjedő összetartás megőrzéséhez és erősítéséhez" - jelentette ki Hu Csin-tao a "hosszú menetelés" 70. évfordulója alkalmából rendezett pekingi ünnepségen. A kínai Nemzeti Párt (Kuomintang) és a kínai kommunisták polgárháborújában a kommunista hadsereg 1934-ben kitört a nacionalisták bekerítéséből, és átvonult Sanhszi (Shanxi) tartomány északi részébe, ennek a 12500 kilométeres útnak a megtétele vonult be "hosszú menetelésként" a történelembe.

Hu és Csiang a rendezvényen először jelentek meg együtt a nyilvánosság előtt azóta, hogy Csen Liang-jü (Chen Liangyu) sanghaji párttitkárnak a kikötőváros társadalombiztosítási alapjaival való visszaélések miatt szeptember 24-én távoznia kellett a pártból. Csiang Cö-min erős politikai hátországgal bír Sanghajban.

Elemzők szerint Csiang úgy érzi, Hu elhomályosítja az ő sikereit és tompítja a befolyását azáltal, hogy igyekszik Kína fejlődésének a középpontját áthelyezni a virágzó keleti partról - így Sanghajról - az ország elmaradott belső területeire. A Hu elnök által a "harmonikus társadalomról" alkotott elmélet alaptétele a gazdag városlakók és a nyomorgó vidék között tátongó jövedelmi és életszínvonalbeli szakadék áthidalása.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.