Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Felrobbant egy orosz interkontinentális rakáta

MTI
2006.10.25. 19:43

Sikeresnek mondott kísérleti indítása után néhány perccel letért a röppályáról és darabjaira hullva a tengerbe zuhant a legújabb orosz interkontinentális ballisztikus rakéta szerdán - közölte az orosz haditengerészet. Haditengerészeti források korábban azt közölték szerdán, hogy a Bulava típusú rakétát a Fehér-tengerről indították a Dmitrij Donszkoj atommeghajtású tengeralattjáróról, és majdnem a távol-keleti Kura katonai kísérleti telepig eljutott.

"Néhány perccel az indítás után a rakéta letért a tervezett röppályáról. Feltehetően bekapcsolódott az önmegsemmisítő rendszere és darabjai a tengerbe zuhantak" - közölte a haditengerészet szóvivője. A kudarc okát a védelmi minisztérium illetékeseiből és a Bulava tervezőiből álló különbizottság vizsgálja - közölte a szóvivő.

A Bulava előző, szeptember 7-i tesztje szintén sikertelennek bizonyult: a Csendes-óceánról indított rakéta a tengerbe zuhant. A nyugati Trident osztályúnak megfelelő Bulava hatótávolságú rakéta orosz sajtójelentések szerint 10 ezer kilométer, és hat atomtöltet hordozására tervezték.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.