Natália
-3 °C
8 °C

Két év alatt 4000 rendőrt öltek meg Irakban

MTI
2006.10.26. 20:37

Huszonnyolc iraki rendőr életét vesztette és huszonöt társuk megsebesült csütörtökön lázadókkal lezajlott összetűzésben a Baakúbától délre fekvő Muradíjában - közölték rendőri és kórházi források.

A rendőrök gyakori támadások célpontjai a fővárostól 60 kilométerre északra fekvő Baakúba térségében és Irak-szerte is. Amerikai források szerint négyezer rendőrt öltek meg két év alatt a kormányellenes lázadók. Szerdán egy öngyilkos merénylő egy baakúbai rendőrőrs közelében robbantotta fel járművét, két rendőrt megölve és egy polgári személyt megsebesítve. Vasárnap 17 rendőrújoncot mészároltak le a térségben.

El-Anbár tartományban négy amerikai tengerészgyalogos és egy haditengerész halt meg szerdán harcokban - közölte másnap az amerikai haderő. Egyelőre nem tudni, hogy valamennyien ugyanabban az incidensben vesztették-e életüket. Ezzel októberben 96-ra emelkedett az amerikai haderő iraki vesztesége.

Az októberi veszteséglista elérte az egy évvel korábbi szintet, így már két éve az október hónap bizonyul a legvéresebbnek az amerikai hadsereg szempontjából. A halálesetek többsége Bagdadban és a szunnita többségű el-Anbár tartományban történt. 2003 óta 2802 amerikai katona halt meg Irakban a Pentagon adatain alapuló statisztika szerint.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!