Mátyás
8 °C
11 °C

Iszlám iskolát romboltak le: nyolcvan halott

MTI
2006.10.30. 09:13

Rajtaütött a pakisztáni hadsereg hétfő hajnalban egy terroristák kiképzésére használt létesítményen az ország törzsi ellenőrzésű északnyugati határvidékén, és sok szélsőségest megölt, közölte egy pakisztáni katonai szóvivő. Saukat Sultan vezérőrnagy elmondta: a hadsereg harci helikopterei virradat előtt rakétákat lőttek ki egy iszlám iskolára (medresze) a pakisztáni-afganisztáni határvidéken.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő iskolában, amely Badzsur törzsi ellenőrzésű területen található, a pakisztáni hírszerzés értesülései szerint 70-80 szélsőséges rejtőzködött és kapott fegyveres kiképzést. A szóvivő szerint a rakéták földig rombolták az épületet.

A légi csapást követően szárazföldi alakulatok vonultak a helyszínre, ahol jelenleg a halottakat számolják össze - fűzte hozzá Sultan. A rajtaütésben közel nyolcvan szélsőséges életét vesztette. A halottak között van a medresze vezetője, Liakat Husszain molla, aki iskolájában menedéket nyújtott az al-Kaidával szövetséges fegyvereseknek.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.