Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Iszlám iskolát romboltak le: nyolcvan halott

MTI
2006.10.30. 09:13

Rajtaütött a pakisztáni hadsereg hétfő hajnalban egy terroristák kiképzésére használt létesítményen az ország törzsi ellenőrzésű északnyugati határvidékén, és sok szélsőségest megölt, közölte egy pakisztáni katonai szóvivő. Saukat Sultan vezérőrnagy elmondta: a hadsereg harci helikopterei virradat előtt rakétákat lőttek ki egy iszlám iskolára (medresze) a pakisztáni-afganisztáni határvidéken.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő iskolában, amely Badzsur törzsi ellenőrzésű területen található, a pakisztáni hírszerzés értesülései szerint 70-80 szélsőséges rejtőzködött és kapott fegyveres kiképzést. A szóvivő szerint a rakéták földig rombolták az épületet.

A légi csapást követően szárazföldi alakulatok vonultak a helyszínre, ahol jelenleg a halottakat számolják össze - fűzte hozzá Sultan. A rajtaütésben közel nyolcvan szélsőséges életét vesztette. A halottak között van a medresze vezetője, Liakat Husszain molla, aki iskolájában menedéket nyújtott az al-Kaidával szövetséges fegyvereseknek.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.