Salamon
7 °C
13 °C

Cáfolják az Arafat megöletésére vonatkozó tervet

MTI
2001.10.01. 20:22
Az izraeli külügyminisztérium hétfőn cáfolta a Jediót Ahronót izraeli lap vasárnapi jelentését, amely szerint a tárca vezetője, Simon Peresz kijelentette volna: "meggyőződése szerint" az izraeli vezérkari főnök helyettese, Móse Jahalon tábornok meg akarja ölni Jasszer Arafat palesztin elnököt. Egy katonai szóvivő közölte: "az izraeli hadsereg a kormány utasításait hajtja végre, és a kormánynak nincs szándékában ártani Arafatnak." A nagy példányszámú lap vasárnapi számában csak kiragadott néhány mondatot a Peresszel készített interjúból, hétfőn azonban közölte az egészet. A lap szerkesztősége leszögezte, hogy a kijelentés nem Peresz szájából hangzott el, hanem az interjút készítő újságíró fogalmazta meg így.

Izrael északi részén, Umm-el-Fahmban arab lakosok hétfőn ünnepélyesen megemlékeztek arról, hogy a városban egy évvel ezelőtt a palesztin felkelés kitörésével összefüggő jelentősebb tüntetésen a rendőrség megölt 13 izraeli arabot. A megemlékezés után több tucatnyi arab tizenéves kővel megdobálta a kivonult rendőröket. Többen közülük azt kiabálták: Halál a zsidókra! Sebesültekről nem érkezett jelentés.

Az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet jelentkezett a hétfői jeruzsálemi pokolgépes merénylet elkövetőjeként. A merényletben, amelyet a város üzleti negyedében követtek el, senki nem sérült meg.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!