Hajnalka
-1 °C
15 °C

Forrongó hangulat Szlovákiában a kedvezménytörvény körül

MTI
2002.01.18. 18:13
Miközben több szlovák politikus a magyar kedvezménytörvény elleni fellépéshez külföldön is támogatókat keres, addig a szenvedélyes magyarellenességéről elhíresült Anna Malíková pénteken Pozsonyban jelezte: a jövő héten felkéri a belügyminisztert, hogy "törvényes eszközökkel, karhatalmilag" zárassa be a magyarigazolvány kérelmezőit segítő szlovákiai irodákat.

Jaroslav Chlebo szlovák külügyi államtitkár csütörtökön Zágrábban próbált támogatást szerezni a szlovák ellenvetésekhez, de a horvátok közölték vele: nem osztják a szlovák véleményt. Hasonlóképpen járt Varsóban Jozef Migas, a szlovák parlament baloldali elnöke, akinek a lengyel partnerek tartózkodó véleménye nyilván csalódást okozott.

Egy másik nacionalista erő, az úgynevezett Valódi Szlovák Nemzeti Párt (PSNS) elnöke, a Malíková ellenlábasának számító Ján Slota, aki tavaly - "Budapest lerombolására" buzdította a szlovákokat - pénteken Csáky Pál miniszterelnök-helyettest szólította fel lemondásra, mert szerinte Csáky kizárólag a magyar érdekeket védelmezi, mondván "lásd Csáky kedvezménytörvényt érintő magatartását."

Figyelemre méltó pénteki fejlemény, hogy az ellenzéki Vladimír Meciar vezette Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom - Néppárt (HZDS) és a kormányhoz tartozó Magyar Koalíció Pártjának (MKP) kassai városi szervezete közös nyilatkozatban adott hangot a "kedvezménytörvény körüli hisztéria-kampány" miatt kialakult nyugtalanságának. Meciarék a magyarigazolványok körül kialakult szenvedélyes hullámverés közepette eddig hallgattak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.