Vilma
-7 °C
4 °C

Duray: Nincs miért elnézést kérnem

MTI
2002.04.25. 11:59
Nincs miért elnézést kérnem - mondta az Új Szónak csütörtökön nyilatkozó Duray Miklós, akit a Kossuth-téri nagygyűlésén elhangzott beszéde miatt a szlovák politikusok és a lapok azóta is fáradhatatlanul bírálnak.

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke április 13-án a pártvezetés tudta nélkül mondott beszédet Budapesten, a Kossuth téri választási gyűlésen. Duraynak elsősorban azt róják fel, hogy a Fidesz választási érdekeinek szolgálatában beavatkozott a magyarországi választási kampányba, s hogy beszédében Felvidéknek nevezte Szlovákiát.

Duray az interjúban cáfolta, hogy az MKP "elhatárolódott" volna a budapesti fellépésétől, s hogy az MKP elnöksége egyáltalán megvitatta volna a történteket. Határozottan kijelentette: nem tesz eleget Mikulás Dzurinda kormányfő felszólításának, aki azt nyilatkozta, hogy Duraynak bocsánatot kellene kérnie a szlovákiai választópolgároktól. "Ne gondoljuk, hogy egy miniszterelnök, akinek a napjai meg vannak számlálva, utasíthatja a magyarokat arra, hogy milyen szavakat használjanak" - így üzent Dzurinda címére Duray.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.