Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Milosevic miatt kutattak volna az állambiztonsági főnök lakásán

MTI
2002.06.18. 12:35
A jugoszláv külügyminiszter burkoltan ugyan, de megerősítette azokat a belgrádi sajtóértesüléseket, amelyek szerint a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) nyomozói a Milosevic-per szempontjából kulcsfontosságú dokumentumot akartak lefoglalni Jovica Stanisic, az állambiztonsági szolgálat egykori főnökének belgrádi lakásán.

A szerb hatóságok az NT kérésére péntek este akartak házkutatást tartani Stanisicnál. A B92 belgrádi rádió úgy értesült, hogy az NT nyomozói Slobodan Milosevic 1997-es keltezésű, szigorúan titkos rendelete iránt érdeklődtek, amellyel a volt jugoszláv államfő kivonta a szerbiai belügyminisztérium alárendeltségéből, és saját ellenőrzése alá helyezte a titkosszolgálatot, annak minden különleges alakulatát és félkatonai egységét. A rendeletről sohasem tájékoztatták a nyilvánosságot.

A B92 szerint a nyomozó végül elálltak a házkutatástól, miután a volt titkosszolgálati főnök ügyvédje és a belügyi felső vezetés is megerősítette, hogy a szóban forgó okmányt Stanisic néhány nappal korábban átadta a belügyi levéltárnak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.