Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Vasárnap tér haza Sevillából a magyar küldöttség

2002.06.22. 21:55
Az Európai Unió sevillai csúcsértekezletének elhúzódása miatt a Medgyessy Péter miniszterelnök vezette kormányküldöttség a tervezettnél egy nappal később, vasárnap érkezik haza a spanyol városból.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-t szombat este tájékoztatta arról, hogy az állam- és kormányfők vitájának jelentő elhúzódása miatt a csatlakozásra váró országok vezetőivel, köztük Medgyessy Péter miniszterelnökkel tartott munkaebéd számottevő késéssel ért véget, ezért a magyar delegáció nem érte el a menetrend szerinti járatot.

Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök felajánlotta, hogy a magyar küldöttség a szlovák kormány különgépével utazzon Pozsonyig, a szlovák kormánygép azonban meghibásodott.

Gál J. Zoltán tájékoztatása szerint Medgyessy Péter és kísérete így vasárnap kora délután, menetrend szerinti járattal Madridon és Bécsen keresztül érkezik haza Budapestre.

A kormányszóvivő elmondta: a sevillai repülőtéren a várakozás óráit Mikulás Dzurinda szlovák és Medgyessy Péter magyar miniszterelnök, valamint a két külügyminiszter, Eduard Kukan és Kovács László arra használta fel, hogy különmegbeszélést folytasson egymással.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.