Zalán
6 °C
19 °C

Afganisztán: rajtaütés egy fegyverraktáron

MTI
2002.06.23. 16:15
Brit katonák rajtaütöttek egy fegyverraktáron a kelet-afganisztáni Surwipan településen. 10 személyt őrizetbe vettek, a feltehetőleg az al-Kaida terrorszervezethez tartozó fegyverkészletet pedig lefoglalták.

A brit haditengerészet kommandója amerikai légifedezet mellett foglalta le a raktárnak használt ötszobás házat, amelyben gépfegyverek, aknavetők, gránátok, robbanószerkezetek, taposóaknák, rakéták, muníció és egyéb kisebb hadifelszerelés volt elrejtve. Helyiek elmondása szerint az elmúlt hetekben ismeretlenek már a fegyverek nagy részét elszállították, de így is mintegy két teherautónyi hadianyag maradt a házban.

A kelet-afganisztáni Paktia tartományban fekvő településen járőröző katonák az AP szerint akkor lettek figyelmesek a házra, amikor egy gyanús antennát vettek észre az épület tetején. A katonák közeledésére a házban tartózkodók elreteszelték az ajtót, majd mintegy 60 ellenségesen viselkedő helyi lakos vette körük őket. Ezért erősítést kértek, majd biztosítás mellett törtek be az épületbe.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.