Auguszta
4 °C
22 °C

Nő lesz Arafat utódja?

Inforádió
2002.07.10. 18:54
Egy internetes közvélemény-kutatás azzal a meglepő eredménnyel végződött, hogy a palesztin közéleti személyiségek közül Hanan Asravi asszony, az Arab Liga szóvivője és a Palesztin Nemzeti Tanács tagja a legnépszerűbb.

Asravi asszony mind Arafat palesztin elnököt, mind pedig más palesztin vezetőket messze maga mögé utasítva 178 szavazatot kapott a 425 részvevőtől. Arafatra 72, a jelenleg izraeli börtönben lévő Marvan Bargutira, a Fatah-mozgalomhoz tartozó fegyveres csoport, a Tanzim vezetőjére 71 szavazat jutott. Jaszin sejk, a terroristák Hamász szervezetének vezetője 38 szavazatot kapott, és az eddig az egyik legesélyesebb lehetséges Arafat-utódnak tartott Mohamed Dahlan 11 szavazatot szerzett. Dahlan eddig a Gázai övezet biztonsági főnöke volt, de tisztéről lemondott, mert Arafat felajánlotta neki a nemzetbiztonsági tanácsadói tisztséget.

Asravi a közvélemény-kutatási eredmény kihirdetése után a Hürriyet című török napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy nagyon büszke a palesztinok iránta kinyilvánított megbecsülésére. A török lap megjegyzi, hogy Asravi egyike volt annak az 55 palesztin személyiségnek, aki kampányt indított az öngyilkos merényletek megszüntetéséért.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.