Natália
-3 °C
7 °C

Februárban vizsgázik varrásból Hodorkovszkij

2006.01.30. 19:36
Elégedetlen újonnan kitanult szakmájával Mihail Hodorkovszkij. A szibériai börtönében varrásra kötelezett olajmágnás február 1-i vizsgája után más munkát akar kérni, inkább módszertani kérdésekkel foglalkozna.

Február 1-én vizsgázik varrásból Mihail Hodorkovszkij. A nyolc évre bebörtönzött oligarcha október közepe óta raboskodik Szibériában, a Krasznokamenszk melletti JaG 14/10-es börtöntelepen. Oroszország egykor volt leggazdagabb embere novembertől tanul varrni a börtöntelep varrodájában, s most eljött a számadás ideje. A volt olajmágnásnak egy speciális bizottság előtt kell vizsgáznia.

Natalja Tyerehova, Hodorkovszkij ügyvédje szerint a vizsga után a mágnás kérelmezni kívánja, hogy más munkát jelöljenek ki számára. A Jukosz volt vezetője tudományos és módszertani kutatásokkal kívánna foglalkozni, ám a döntés teljes mértékben a börtön igazgatóságától függ.

Addig is, amíg megszületik a döntés, Hodorkovszkij szorgalmasan dolgozik majd a varrodában, hogy ne kövessen el újabb fegyelmi vétséget. Az érkezése óta eltelt három és fél hónap alatt ugyanis kétszer is meggyűlt a baja a börtönvezetőséggel. Egyszer azért, mert engedély nélkül hagyta el kijelölt munkahelyét, nemrég pedig öt napra magánzárkába csukták, mert engedély nélküli iratokat találtak nála.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.