Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Újabb Szaddám-levél?

2003.05.28. 12:36
Újabb Szaddám Huszeinnek tulajdonított levelet közölt szerdán az Al-Kudsz al-Arabi nevű, Londonban szerkesztett arab nyelvű lap. Ebben az egykori diktátor azt állítja, hogy harcol és küzd a "gyáva amerikai és brit ellenség ellen".
Szakértők a korábban nyilvánosságra hozott leveleket fenntartással fogadták, mert a kézzel írott sorok nem egyeztek pontosan Szaddám Huszein írásával. Az arab nyelvű lap akkoriban lehozta a levél fényképét is, ez alkalommal azonban csak az üzenet tartalmát. Az újság közlése szerint a mostani levelet kedden kapták faxon, a dokumentum dátuma vasárnapi volt. A rövid üzenet felszólítja az irakiakat, hogy bojkottálják a "bűnös és megszálló közigazgatást".

Palesztin diplomatát tartóztattak le Bagdadban

Az amerikai erők szerdán Bagdadban őrizetbe vettek egy magas rangú palesztin diplomatát. A Reuters tudósítója a helyszínen azt látta, hogy az amerikai katonák megállították és megbilincselték Nadzsaf Abdul Rahmánt, a palesztin képviselet ügyvezetőjét, valamint négy irakit. A katonák megakadályoztak mindenkit abban, hogy felkeresse a palesztin képviseletet. Amerikai állítás szerint a palesztin férfit azért fogták el, mert három engedély nélküli fegyvere volt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.