Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Hárommilliárd ember él napi 2 dollárból

2003.06.06. 20:44
A Föld népességének a fele, mintegy hárommilliárd ember szegénységben él, napi jövedelmük nem haladja meg a két dollárt - közölte pénteken a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO).
A Föld szegényei csaknem kivétel nélkül a fejlődő országokban élnek. Közülük egymilliárdra rúg azoknak a leginkább nyomorgóknak a száma, akik napi egy dollárnak megfelelő összegből kénytelenek megélni.

180 millió munkanélküli

A hivatalos munkanélküli statisztikák szerint a világ országaiban jelenleg 180 millió keresőképes korú embernek nincs munkája. Ez a legmagasabb érték a felmérések kezdete óta, a tendencia további emelkedést mutat - emelte ki jelentésében a Reuters brit hírügynökség.

Eközben több mint egymilliárd azoknak az embereknek a száma, akik félnapos munkakört vagy képesítésüktől elmaradó szintű állást töltenek be.

A szegénység nem korlátozódik a fejlődő országokra - mutat rá az ILO jelentése, amelyet a jövő héten terjesztenek a szervezet genfi közgyűlése elé. Eszerint a húsz legfejlettebb ipari állam népességének több mint tíz százaléka kénytelen akkora jövedelemmel beérni, amely nem éri el az adott országban kimutatott átlagfizetés felét.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.