Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Robbantás a bagdadi jordán nagykövetségnél

2003.08.07. 11:07
Feldühödött fiatalok ostromolták meg Jordánia bagdadi nagykövetségét. Az épületnél kisbuszba rejtett pokolgép is robbant, heten életüket vesztették.
Legalább heten életüket vesztették csütörtök hajnalban Jordánia bagdadi nagykövetségénél - jelentette az AP. Az épület előtt e feltételezések szerint autóba rejtett pokolgép robbant. Az épületet jordán-ellenes jelszavakat skandáló iraki fiatalok rohanták meg. A randalírozok II. Abdullah király és megboldogult apja, Huszein portréit tépték szét.

Tankokkal biztosítják

Egy az AP-nek nyilatkozó szemtanú szerint a bombát egy üres minibuszba rejtették el. A távirányítással felrobbantott pokolgép több száz méteres körzetben betörte az ablakokat. Több autó is kiégett, két áldozat holtteste is a kiégett roncsok között van.

A robbanás után amerikai csapatok szállták meg a nagykövetség épületének környékét. A katonák tankokkal biztosítják az épületet - írja az AP.

Jordánia Irak szomszédjaként a megszállt ország fő kereskedelmi partnere és jövőbeni stratégiai szövetségese, a diktatúra elleni katonai fellépés támogatása miatt azonban kevéssé népszerű Irakban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.