Natália
-3 °C
7 °C

Medgyessy Indiába utazik

2003.10.20. 16:28
"A régi jó viszony ápolása érdekében" november 1-én Indiába látogat Medgyessy Péter. A kormányfőt népes üzletember-delegáció kíséri, a gazdasági kapcsolatokat élénkítendő. Értesüléseink szerint egy iraki protokollátogatás ötlete is felmerült, Medgyessy karácsony környékén látogathatja meg a magyar békefenntartókat.
Indiai látogatásra indul november 1-én Medgyessy Péter. A miniszterelnököt kollégája, Atal Bihari Vadzsapji hívta meg, "a régi jó viszony ápolására" - írja a South Asia Monitor. Az Index értesülései szerint Medgyessyt moszkvai és pekingi útjához hasonlóan népes üzletember-delegáció kíséri útján a két ország gazdasági kapcsolatainak élénkítése érdekében.

Lendület a kapcsolatoknak

Az Index megkeresésére a miniszterelnöki sajtóiroda nem kívánt bővebb tájékoztatást adni, mivel az út részletei még nincsenek leegyeztetve. Medgyessy utazása már idén júniusban szóba került.

A kormányszóvivői iroda akkori tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy az indiai látogatás nagy lendületet fog adni a kétoldalú kapcsolatoknak. A hivatalos látogatás előtt a Gazdasági Vegyes Bizottság részletesen áttekinti, hogyan lehet fejleszteni a kétoldalú együttműködést.

Vadzspaji Medgyessy látogatása előtt és után is elég elfoglalt lesz. A South Asia Monitor értesülései szerint a magyar miniszterelnök látogatását követően Silvio Berlusconi olasz államfő az EU soros elnökeként, Vladimir Spidla cseh kormányfő pedig a kétoldalú kapcsolatok javítása érdekében látogat Delhibe.

Irakba is ellátogathat

Az Index értesülései szerint felmerült, hogy a miniszterelnök Irakba is elutazhat még az idén. Információink szerint Medgyessy az országban állomásozó magyar szállítóalakulatnál tesz látogatást karácsony környékén. Értesüléseinket Gulyás Erika helyettes kormányszóvivő "nem tudta megerősíteni".

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.