Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Falut támadtak meg a szakadár lázadók Indiában

2002.01.22. 06:59
Tizenhat személy, köztük kilenc nő és három gyermek meghalt, öt további ember súlyosan megsebesült hétfőn este szakadár lázadók fegyveres támadásában India északkeleti Asszám államában.
A helyi rendőrség egy szóvivője közölte Asszám állam fővárosában, Dispurban, hogy a Bodoföld Nemzeti Demokratikus Frontja nevű szakadár szervezet fegyveresei megrohanták a bhutáni határon fekvő Dzsangalbari Pahalpur falut.

Mintegy 30-40 állig felfegyverzett támadó kiterelte a falu lakosait házaikból, felsorakoztatta őket, majd géppisztollyal többeket leterített közülük - mondta a rendőrszóvivő az AFP-nek. Hozzátette, hogy az öt súlyosan sebesült ember élet és halál között lebeg.

Egy héten belül ez már a második véres fegyveres akciója Bodoföld Nemzeti Demokratikus Frontja törzsi harcosainak. A múlt kedden 13 polgári lakost öltek meg Asszám állam Bidzsni nevű falujában. A helyi hatóságok szerint az öldöklő törzsi fegyveresek Bhután, Myanmar és Banglades területén táboroznak, onnan csapnak át újra meg újra indiai területre.

A fegyveres szervezet meghirdetett célja, hogy független államot hozzon létre a bodo törzs számára. E törzs tagjai a teaültetvényekben és olajban gazdag Asszám állam 26 milliós népességének 13 százalékát teszik ki

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.