Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

Négy halottja van az indonéziai buszrobbantásnak

2002.06.06. 13:22
Négy ember életét vesztette, tizenhét pedig megsérült amikor robbanás történt egy ingázókat szállító buszon Indonézia keleti részén.
A rendőrség feltételezései szerint bomba robbant azon a buszon, amely 25 utast szállított az Indonézia keleti részén fekvő tartományi fővárosba, Posoba. Kórházi források szerint a merényletnek négy halálos áldozata, és 17 sebesültje van. A robbanás szétroncsolta a busz teljes baloldalát, letépte a tető egy részét, és szétszórta az üléseket. A rendőrség most azt a három férfit keresi, akik 15 kilométerrel a merénylet helyszíne előtt szálltak le.

Állandó összecsapások

Ebben a tartományban mindig is gyakoriak voltak a keresztények és a muzulmánok közötti összetűzések. A szemben álló felek decemberben írtak alá egy béke-megállapodást. Az egyezményt megelőző három évig zajló háborúskodásban mintegy ezer ember vesztette életét - jelentette a BBC. Az egyezmény aláírása óta ez volt a legsúlyosabb terrorcselekmény az országban. Utoljára áprilisban történt merénylet ebben a régióban, amikor Ambon város kersztény negyedének egyik bárja előtt robbant bomba. Akkor két ember vesztette életét.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!