Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Nem bírják az iraki hullaházak

2006.06.29. 20:38
Katasztrofális állapotok uralkodnak az iraki hullaházakban, miután február óta ugrásszerűen megnőtt a gyilkosságok száma.

Nyolcezer embert öltek meg Irakban idén, az erőszakos halálesetek száma a hat hónapos időszakot vizsgálva február óta ugrásszerűen megnövekedett - mondta egy egészségügyi illetékes az Asz-Szabáh iraki napilapnak.

A gyilkosságok nagy száma miatt katasztrofális állapotok lettek úrrá a hullaházakban. Az igazságügyi orvos szakértői szolgálat bagdadi központjában kibővítették a befogadóképességet, ennek ellenére a holttestek egy részét az épületen kívül kellett elhelyezni, s ezért borzasztó szag terjeng - mondta az illetékes, az egészségügyi minisztérium ellenőre.

Csütörtökön összesen 13 tetemet találtak Bászrában, Kirkukban és Bagdadtól délre. A rendőrség adatai szerint a halottak között van két nő, akiket meggyilkolásuk előtt megkínoztak.

Bagdadban, Fallúdzsában és Harnabátban a fegyveres és rendvédelmi erők összesen hat tagja vesztette életét felkelőkkel vívott összecsapásokban csütörtökön, és több polgári személy merénylet áldozata lett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.