Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Erőszakhullám Irakban, robbantások és lövöldözés országszerte

2006.02.13. 14:25
Négy pokolgép is robbant Irakban hétfőn, egy bagdadi bank előtt várakozók között öngyilkos merénylő hozta működésbe a testére rögzített bombát, nyolcan meghaltak. Baakúbában ismeretlen támadók öt embert lőttek le, Bagdadban is agyonlőttek két irakit, el-Iszkanderíjában két rendőr halt meg egy robbanásban.

Öngyilkos merénylő felrobbantotta a testére erősített robbanószerkezetet egy bagdadi bank előtt várakozó sorban - közölte egy iraki rendőri forrás. Nyolc halálos áldozatról, legalább harminc sebesültről - köztük három gyerekről, kilenc nőről és egy rendőrről - szólnak az első jelentések. A robbanás nyomán véres testek hevertek szerte az utcán.

Két személy szenvedett sérüléseket Bagdadban egy további pokolgép robbanásától. Bagdad Szadrváros negyedében egy rendőrrel végeztek, a nyugati Amaríja negyedben az olajipari minisztérium egyik munkatársát lőtték le.

A fővárostól, Bagdadtól hatvan kilométernyire északra fekvő Baakúbában ismeretlen támadók lelőttek öt személyt, az Iraki Iszlám Forradalom Legfelsőbb Tanácsa nevű síita politikai tömörülés tagjait. Nem ismeretes, hogy a támadás összefügg-e az illetők politikai tevékenységével.

Két rendőr vesztette életét és egy megsérült egy pokolgép robbanása következtében a Bagdadtól hatvan kilométernyire délre fekvő el-Iszkanderíjában. Ramádiban egy magas rangú rendőrtisztet öltek meg.

Ismeretlenek pokolgépes merényletet kíséreltek meg a kettős, iraki-amerikai állampolgárságú, szunnita arab Ajham asz-Szamarrái volt villamosenergia-ügyi miniszter gépkocsikonvoja ellen. Az exminiszter sértetlenül átvészelte a támadást, három testőre és egy járókelő azonban megsérült.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.