Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Megrendezte saját temetését

2003.06.29. 13:57
A megdöntött iraki rendszer egykori elithadseregének vezérkari főnöke valószínűleg életben van, és egy sivatagi kisvárosban bujkál. Szeifeddin Fulajjih Haszan Taha al-Ravi a tizenkettedik az Egyesült Államok által leginkább körözött iraki csúcsvezetők listáján.
A The Sunday Times információi szerint a háború után feloszlatott Köztársasági Gárda egykori vezérkari főnöke Bagdadtól néhány száz kilométernyire rejtőzködik. A háború végnapjaiban Haszan elterjesztette, hogy a bagdadi repülőtér elleni támadásban meghalt, és még áltemetést is rendezett magának, tudta meg a hetilap "megbízható közvetítőktől".

Nincs kapcsolatban Szaddámmal

Haszan a közvetítők útján leírta, miképpen vált el a megdöntött Szaddám Huszein elnök két fiától április tizenegyedikén, két nappal az iraki fővárosnak az amerikai csapatok általi bevétele után. "Vége, vége" - mondta állítólag Szaddám Udajnak és Kuszajnak a bagdadi utcán. Kuszaj, a fiatalabb sírva kérte apját, hogy mellette maradhasson, és együtt rejtőzzenek el. Szaddám azonban így felelt neki: "ha szétválunk, akkor nagyobb az esélyünk az életben maradásra".

Haszan azt mondta, hogy ettől a naptól fogva megszűnt minden kapcsolata Szaddámmal és fiaival. Mindamellett feltételezte, hogy Szaddám még mindig Irakban van, írta brit vasárnapi újság.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.