Emőke
8 °C
19 °C

Irán folytatja atomprogramját

2006.08.21. 13:41
Ali Hamenei ajatollah szerint Irán nem akar atomfegyvert előállítani, mégis folytatja a nagyhatalmak által bírált atomprogramját. Irán legfőbb politikai és vallási vezetője az állami televízióban tette a bejelentést.

Irán legfőbb politikai és vallási vezetője bejelentette hétfőn, hogy az iszlám köztársaság folytatja atomprogramját, s bár nem mondta ki nyíltan, azt sugalmazta, hogy nem állítják le az urándúsítást, amit a nyugat követel.

"Az Iráni Iszlám Köztársaság meghozta döntését: a nukleáris energia területén erőteljesen folytatja útját, és el fogja nyerni erőfeszítései gyümölcsét, jelentette ki Ali Hamenei ajatollah, Irán legfőbb politikai és vallási vezetője az állami televízióban.

A bejelentés előre vetíti, hogy kedden várható hivatalos válaszában Teherán elutasítja a nyugati hatalmak, valamint Oroszország és Kína közös követeléseit.

Hamenei nyilatkozatában azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy nyomást gyakorol Teheránra, noha az kinyilatkoztatta, hogy nem törekszik atomfegyver előállítására.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.