Vilma
-7 °C
4 °C

Kivizsgálják Janukovics panaszait

2005.01.14. 21:01
Bár maga sem fűz sok reményt bírósági beadványa sikeréhez, a választások hivatalos eredményének kihirdetését sikerült elodáznia Viktor Janukovicsnak. A választás második fordulóját elcsaló, a megismételt, a nemzetközi megfigyelők szerint tisztességes választásokat nagy többséggel elbukó jelölt hatszáz kötetnyi dokumentummal igazolná a tömeges csalásokat.

Kivizsgálja Viktor Janukovics, az ukrán választásokat elbukó kormánypárti elnökjelölt panaszait az ukrán Legfelsőbb Bíróság. A testület legkésőbb öt nap múlva megszülető döntéséig felfüggesztették a választás hivatalos eredményeinek közzétételét.

Az eredetileg Kucsma elnök kiszemelt utódjának számító, hatalompárti jelölt nagy többséggel vesztette el a csalások miatt megismételt második fordulót. Bár maga Janukovics nem sok reményt ad fellebbezése sikerének, jogi képviselője hatszáz kötetnyi dokumentummal igyekszik igazolni a Janukovics tábora által vélt masszív választási csalást.

A választások tisztaságára ügyelő külföldi megfigyelők a tömeges csalásokkal eltorzított novemberi második fordulóval szemben tisztának minősítették a decemberi harmadik választási fordulót.

A Legfelsőbb Bíróság döntése után Donyeckben és Szimferopolban is Janukovics-párti tüntetések zajlottak le. A megmozdulások nem hasonlíthatóak a második forduló megismétlését kikényszerítő tömegdemonstrációkhoz, Donyeckben nyolcezren, Szimferopolban ennél is kevesebben tüntettek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.